Over mij

Stilstand is rijkdom!

Mijn naam is Ronald Gerdingh, ik ben in mijn zestiger jaren en ik houd van het leven, dat kan ik met zekerheid stellen!

 

Werken oude stijl

Na mijn studie fysiotherapie ging ik aan de slag. Eerst  zelfstandig bij iemand anders in de praktijk en na een paar jaar richtte ik Groepspraktijk Kesteren op. In 1991 ging ik verder met Praktijk Gerdingh wat na verloop van tijd weer onderdeel werd van Medisch Centrum Kroeten. Er was enorm veel werk en onbedoeld kwam ik in een soort “ratrace” terecht. Dat leverde een gezonde spanning op, aanvankelijk. Enerzijds kwamen er veel patiënten voor mij en anderzijds waren er de verzekeringsmaatschappijen die me vertelden wat ik wel moest en niet mocht als fysiotherapeut.

Soms vertelden patiënten me over hun ervaringen met alternatieve geneeswijzen en dat zette me dan aan het denken. Alsof ik het aantrok, maar ja, ik zat vast in het systeem en had verantwoordelijkheden. Ik moest – wilde – en ging door op de oude voet. De behandelresultaten waren bovengemiddeld en dat voelde dan weer goed.

 

Life changing

In 1978 kreeg ik een zwaar auto-ongeluk en ik voelde hoe ik uit mijn lichaam trad en als het ware boven de situatie hing. Ik kwam in een andere dimensie en ervoer rust, vrede en liefde. Ook toen ik terug in mijn lichaam kwam, bleef ik in de vertraging: ik zag hoe de voorruit langzaam versplinterde en het glas in duizenden stukjes op me afkwam. Ik wist dat ik me af moest wenden om mezelf te beschermen.

Ik overleefde de klap en maakte iets mee wat ik bij mijn studie niet geleerd had. Ik was getriggerd en daarom volgde ik aanvullende cursussen en opleidingen, zowel regulier als in de complementaire richting. Op zoek naar antwoorden.

Na die crash werd alles anders, maar ik moest door. Ik ging weer aan de slag als fysiotherapeut en kreeg meer bijzondere ervaringen. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat ik eigenlijk geen patiëntendossier nodig heb. Als ik eenmaal iemand behandeld heb en haar of hem weer aanraak, weet ik wat ik eerder heb gedaan. Het maakt niet uit wie van de vele patiënten het is of wanneer ik iemand voor het laatst heb gezien.  Maar ja, leg dat maar eens uit aan de verzekeraar. Ik ging verder op de oude voet, maar als een patiënt ervoor openstond, paste ik wel alternatieve behandelingen toe.

 

Werken nieuwe stijl

In 2015 wist ik dat het roer om moest en dat ik het werken “oude stijl” niet vol kon houden. Ik wil mensen helpen met al mijn kwaliteiten, recht vanuit mijn hart. Als het de tijd kost die ervoor staat is dat prima en als het meer tijd kost, is dat maar zo. Ik wil mensen helpen zoals ik dat voel en niet meer de dingen passend maken omdat de politiek of een verzekeraar dat voorschrijft. Daarom trad ik begin 2016 terug uit mijn praktijk in het medisch centrum en ging ik zelfstandig verder als fysiotherapeut op holistische basis. Vrij van geest en verlost van het dwingende format. Want zo ervoer ik het. Om me nog verder los te maken van welk systeem ook heb ik besloten om mijn opname in het BIGregister niet te verlengen per 1 januari 2019.

Ik voel dus van alles, onder meer door mijn handen. Vanuit mijn scholing en ervaring met reguliere en andere geneeswijzen (tegenwoordig alternatieve of complementaire geneeswijzen genoemd ) sta ik mezelf toe op mijn manier een afspraak in te vullen in overleg met jou.

Al mijn  kennis, vaardigheden en inzichten integreer ik bij een afspraak. Zo raak ik telkens de essentie van het moment en krijg ik inzicht in de onderliggende reden van het signaal (de klacht). Daarnaast gebruik ik mijn ervaringen ondertussen in cursussen, workshops en trainingen. Ook meditaties vallen daaronder; ik heb mezelf geschoold in veel meditatietechnieken. Het is prachtig en lijkt oneindig. Ik deel het graag met je!

 

Dieren

Mijn hele leven voel ik me verbonden met dieren. Als vanzelfsprekend ben ik ook me gaan scholen in behandeling voor dieren. In principe kan ieder dier behandeld worden. De meeste ervaring heb ik paarden en honden. Daarvoor gebruik ik Rigpa Energetic Healing en osteopathische technieken.

Als je geïnteresseerd bent en mijn intentie bij jou past dan ben je van harte welkom. Ik help je graag!

Vanuit het hart,
Ronald Gerdingh.

 


Geboren in 1953 te Breda
Van 1956 tot 1960 gewoond in Philadelphia VS
Na overlijden vader zijn sportschool voortgezet op 15 jarige leeftijd.
Ondanks de verantwoordelijkheid van de sportschool een rumoerige pubertijd.
Van 15 tot 25 jaar als bijbaan frietbakker.
Laatbloeier op school. Militaire dienst.
Opleiding tot sportmasseur en basis trainer algemene sport.
Opleiding tot fysiotherapeut. Sax speler in een band.

Oprichten van nog een sportschool. Afstuderen.
Oprichten en werken  bij het Bureau voor Preventief Sportgeneeskundig Onderzoek
Oprichten werkgroep bedrijfsfysiotherapie om preventie mogelijkheden te onderzoken op de werkvloer.
Bestuurslid lokale fysiovereniging.
Onderzoek naar effect van fysiotherapie bij honden.
In 1985 gestopt met de sportscholen.
Vader van 2 dochters en grootvader van 5 kleindochters
Mijn grote passie is het leven zelf met al zijn uitdagingen. ( Dat betekent niet dat alles leuk ervaren wordt en dat mag ook )