Behandelvormen

Bij de eerste afspraak kijken we samen naar jouw vraag en bespreken we hoe de we afspraak eruit kan komen te zien.

Jouw hulpvraag bekijk ik in een holistisch context. Dat betekent dat ik lichaam, emotie, mentale en energetische processen in jou met daarbij jouw kijk op de wereld en jezelf meeneem in de tijd die we afspreken.

Hieronder kun je meer lezen met welke behandelvormen ik geschoold ben . Jij hoeft hier niet uit te kiezen, het is meer een aanduiding zodat je weet wat er gebruikt wordt.

Soms kan het zijn dat ik  je bekken en wervelkolom ga uitlijnen met zachte technieken om daarna pas over te gaan naar een andere behandelvorm. Het doel hiervan is om naar de spanning in je lichaam te gaan en die dan ruimte te geven. We kunnen dan ook gaan zien wat de oorzaak van die spanning is.

Je hebt dan de mogelijkheid om te gaan handelen naar dat inzicht, zodat je deze spanning  niet opnieuw hoeft op te bouwen. Je dient dus in actie te komen om je levenspatroon te veranderen. Daarin kan ik je verder in begeleiden of adviseren.

behandelvormen

Rigpa Energetic Healing

Rigpa Energetic Healing is een energie systeem dat ruim 2500 jaar geleden gecreëerd is door Tibetaanse monniken. Het is binnen deze gemeenschap alléén van meester op leerling doorgegeven. De technieken werden geheim gehouden tot de jaren 80, toen ze het stapje voor stapje met de wereld begonnen te delen.
Dit energetisch systeem bestaat uit helende handelingen, ontwikkeld door deze monniken en zijn gebaseerd op de Medicine Buddha teachings en aspecten van het Bon Sjamanisme. Het staat los van religie. Je hoeft nergens in te geloven om het te praktiseren of te ondergaan.
REH (Rigpa Energetic Healing)  laat toe dat de vibrationele frequentie van een individu kan stijgen op zowel fysiek, mentaal als energetisch niveau.

Wat betekent dat?

Iedere cel en orgaan van ons lichaam trilt op een zekere frequentie. Wanneer een orgaan gezond is, is de frequentie van dat orgaan in harmonie met de rest van het lichaam. Wanneer deze frequentie is veranderd, is ook deze harmonie afwezig en ervaren we ongemakken, pijn en ziekte.
REH kan ervoor zorgen dat deze frequenties terugkomen naar hun natuurlijke staat van welzijn. “Een lagere vibrationele frequentie (zoals bijvoorbeeld ziekte of negativiteit) kan niet bestaan bij een hogere frequentie (welzijn, geluk, liefde)”.

ontspanning

Meditatie / ontspanning

Mediatie gebruik ik voor mezelf om mij tot rust te brengen, het verminderd, stresshormonen in mijn lichaam, het ontspant me en ik krijg overzicht in mijn leven. Ik leer mezelf ook steeds beter kennen. Ik kom als het ware dichter bij mijn kern.

Je kun je bij mij leren. Ik oefen een bodyscan met je om je te laten ervaren waar er spanning in je lichaam zit. Door daar compassievol naar toe te gaan, kun je voelen wat er nodig is.
Soms is het fijn om in het begin met affirmaties te werken zodat je mind eerst in een andere mindset komt.

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving.

aromatouch

Aroma-Touch

Lenneke te Kiefte geeft naast de Rigpa sinds december 2017 deze behandeling ook in het Houten Huys. De zachte massage op de rug, nek, hoofd en voeten is een diepgaande helende, weldadige ontspannende beleving voor lichaam en geest.
Er wordt gebruik gemaakt van 8 essentiele therapeutisch doTERRA olien die direct via de huid in de bloedbaan worden opgenomen. Ze werken fysiek, emotioneel en op mentaal bewustzijnsniveau diep door.
Deze massagevorm combineert de geneeswijzen uit het oosten met de moderne medicinale aromatherapie.

  • Is een enorme energie oppepper bij (voorjaars) moeheid
  • Diepe fysieke en mentale stress reductie
  • Geeft het immuunsysteem een boost
  • Brengt alle functies van het lichaam in evenwicht: (homeostase)
  • Vermindert onstekingsreacties in het lichaam
  • Aanrader voor pijnbestrijding, bijv bij reuma en kankerpatienten

Info/afspraak via 06 48498387 of lentekiefte@gmail.com
Locatie: Houten Huys, Galderseweg 3, Galder (tegen de rand van het Mastbos)

ademhaling

Ademhaling

Normaal gesproken gaat ademen vanzelf. De snelheid en diepte van je ademhaling past zich aan aan je activiteitenniveau. Ook in stressvolle situaties kun je merken dat je adem hierop reageert. Je kan in zulke situaties bijvoorbeeld hoger gaan ademen of je adem vastzetten.

Als dit gedurende korte tijd gebeurt, heeft dit geen nadelige gevolgen; het lichaam is in staat om zelf het evenwicht te herstellen. Spanning die echter te lang aanhoudt, kan tot een patroon leiden waarbij minder efficiënt geademd wordt.

Er zijn verschillende benaderingswijzen om met je adem te spelen. Vertragende, versnelde of ononderbroken ademhaling kan uitgeprobeerd worden. Het leren herkennen van de signalen van je lichaam voordat de spanning zich ophoopt, speelt hierbij een belangrijke rol.

Bewust ademen kan je ook ondersteunen bij het ervaren van je eigen kracht en het aansluiten bij wat je werkelijk wilt in je leven.

cranio-sacrale

Cranio-sacraal therapie

Cranio-sacraal therapie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De mens is een geheel van fysieke, emotionele en mentale lagen. Een verstoring in 1 van die lagen, werkt altijd door naar de andere lagen en uiten zich in klachten. Dat kan fysiek zijn maar ook emotioneel. Tijdens een behandeling wordt er een “still point” gecreeerd in het craniosacrale ritme (pompritme van de hersenvloeistof).

Het denken valt grotendeels dan weg en je komt in het “waarnemen” van je lichaam wat zich dan op dat moment gaat herstellen.

online

Online consult

Als je meer tijd wilt over houden en er niet per se een hands-on consult nodig is, kunnen we een contact via skype hebben. Dit werkt beter dan via sms of email. Ik kan dan reageren op jou gezichtsuitdrukking en intonatie van je stem in het moment.

img_8944

Groepsgewijze behandelingen

We beginnen met een afstemmingsmeditatie. In het groepswerk zet ik dezelfde tools in als bij een individueel consult.
Door de hulpvraag van de ander te horen, ga je ook daarop resoneren. Iedere keer weer is het een magische ervaring om de energie van de groep als een versterker van de heling mee te maken.

Een groepsconsult duurt ongeveer 2,5 uur.

paarden

Paarden

Bij paarden gebruik ik REH (Rigpa Energetic Healing) en osteopatische technieken om een herstel te mogelijk te maken. We spreken ook door wat mogelijk de achterliggende reden is van de symptomen. Misschien is er wel iets bij jou als eigenaar, verzorger of ruiter van het paard wat aandacht nodig heeft?
Uiteraard kom ik bij jou (en je paard) langs. We spreken van te voren af wat het tarief gaat worden dit in verband met de afstand en tijd die ik dan nodig heb.

Samenwerking

Wat ik heel leuk vind is dat sinds afgelopen december mijn levenspartner Lenneke te Kiefte ook in de praktijk REH/Reiki en Aroma-touch massage’s geeft. Je bij haar een afspraak maken via lentekiefte@gmail.com of via 06-48498387

Als jou proces extra input nodig heeft, kunnen we overleggen wat en met wie dat zinvol zal zijn.

Ik werk samen met verschillende andere therapeuten en coaches.

behandelvormen-lenneke